מתכון

תבשיל אורז וחומוס עם כרובית

לבצל המטוגן האופייני למג'דרה מוסיפים כרובית צלויה ושקדים פריכים

9,828 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
תבשיל אורז וחומוס עם כרובית של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
תבשיל אורז וחומוס עם כרובית של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרובית:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים את הכרובית:

2

חולטים כרובית במי מלח רותחים 10 דקות ומסננים. מתבלים ומזלפים מעל מעט שמן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים את הכרובית כ 25 דקות עד הזהבה.

במקביל מכינים את האורז:

3

מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים חומוס, אורז, בהראט ומלח ויוצקים 3/4 כוסות מים (אפשר להשתמש במי הבישול של החומוס). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ 10 דקות נוספות עד שהאורז מבושל לגמרי.

מגישים:

4

מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים כרובית צלויה, מפזרים שקדים ומגישים חם.