את התבשיל אפשר לאכול כפי שהוא – או לאפות את הבשר לתוך לחמניות תבשיל טלה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים מלבד המלח. מורחים את כתף הטלה בשמן זית ומתבלים בתבלינים הכתושים ובמלח.
2
מחממים סיר ברזל (שמתאים גם לתנור) על להבה גבוהה וצורבים את כתף הטלה 4-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
3
מחממים תנור ל-160 מעלות.
4
מוסיפים לסיר בצלים ומטגנים 7-6 דקות להזהבה קלה. מחזירים לסיר את כתף הטלה, מוסיפים 1/2 ליטר מים חמים ומלח ומביאים לרתיחה.
5
מכסים ומעבירים לתנור. אופים כ-3 שעות עד שהבשר רך ומתפורר.
6
אוכלים חם או מצננים ומפרקים את הבשר לחתיכות קטנות בעזרת הידיים (אין צורך בסכין, הטלה רך מאוד בשלב זה).