גיוונים:
• מחליפים את רוטב העגבניות ב- 3 כפות פסטו או ב- 1/2 כוס חציל קלוי טבעי.
• מוותרים על רוטב העגבניות ומתבלים את הבשאמל ב- 2 כפות חרדל גרגרים.
• מוסיפים לבשאמל כוס גבינת גרוייר מגוררת.
• לבשאמל טבעוני: ממיסים כף שמן קוקוס מוצק בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח (חיטה או כוסמין), מערבבים ליצירת רביכה ופותחים אותה בעזרת כוס חלב אורז. מתבלים ומבשלים עד להסמכה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשמל
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מבשלים תפוחי אדמה
2
מניחים תפוחי אדמה בסיר וממלאים במי ברז לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות. מסננים וקולפים.
מכינים בשאמל
3
ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה.
4
יוצקים חלב קר תוך כדי ערבוב מהיר לפתיחת הרביכה. מוסיפים שמנת, מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ולערבב בכף עץ 4 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. מסירים מהכיריים.
מרכיבים ואופים
5
מפזרים רוטב עגבניות בתחתית התבנית, מסדרים עליו את תפוחי האדמה ועשבי תיבול ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים את הבשאמל מעל ומפזרים פרמזן.
6
אופים כ- 35 דקות עד שמזהיב ומבעבע.