אפשר להכין מראש עד לשלב הטיגון ולשמור במקרר.
תפוחי אדמה ושמן חם הם שידוך מנצח, שמניב מאכלים, שכיף לנשנש ליד הבירה או להגיש לצד סטייק או סלט. אם יודעים את העבודה, פועלים נכון ומקפידים על הכללים, המפגש הלוהט מוליד תוכן נימוח ומעטפת פריכה, בלי שמץ של שמנוניות מטרידה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים תפוחי אדמה במים כרבע שעה.
2
בוללים ביצים עם חרדל בצלחת עמוקה ורחבה ומתבלים במלח.
3
מערבבים פירורי לחם, פרמזן ופפריקה בצלחת עמוקה ורחבה.
4
מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים בכמה מחזורים, כ-4 דקות כל אחד, או עד שמתקבלות דסקיות זהובות.