מתכון לעוגת אוראו הורסת

מתכון לעוגת אוראו הורסת
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

נראית מקצועית לגמרי, אבל מוכנה בתוך 4 שלבים בלבד. הבסיס היפהפה עשוי מעוגיות אוראו, שטוחנים עם חמאה ומהדקים לתחתית התבנית. מעל יש קרם מסקרפונה עם פירורי עוגיות ושוקולד, ולבסוף גנאש וקצפת. ילדים יסדרו את החדר שבוע בשביל עוגה כזאת.

חומרים

לבסיס:
לקרם מסקרפונה ועוגיות:
לגנאש:
לקישוט קצפת:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה רינג (או מרפדים תבנית קפיצית בעיגול נייר אפייה).
  2. טוחנים עוגיות עם חמאה במעבד מזון לפירורים גדולים ולחים. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מקפיאים ל-15 דקות.
  3. מכינים קרם מסקרפונה ועוגיות: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, קפה נמס, וניל וסוכר לקרם יציב. מקפלים פנימה עוגיות קצוצות ושוקולד. יוצקים על הבסיס ומקפיאים לשעה.
  4. מכינים גנאש: מניחים שוקולד בקערה קטנה. מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד וממתינים דקה. מערבבים ויוצקים על הקרם. מעבירים לכמה דקות למקפיא עד שהגנאש מתקשה.
  5. מכינים קישוט קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מורחים על הגנאש ומקשטים ברבעי עוגיות אוראו מצופות. שומרים במקפיא עד ההגשה.