מבצעי פסח
חיפוש מתקדם

מתכון לעוגת ביסקוויטים ומסקרפונה

מתכון לעוגת ביסקוויטים ומסקרפונה
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
מתכון לעוגת ביסקוויטים ומסקרפונה
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

עוגת הביסקויטים של ילדותנו אמנם התבגרה, אבל היא עדיין כיפית. וריאציה אלגנטית על עוגת הביסקוויטים שגדלנו עליה - משטחי ביסקוויטים בטעם שוקולד, שמפרידים בין שכבות מנחמות של קרם מסקרפונה עשיר, ולמעלה מרבד של כדורי קליק שובבים. למרבה השמחה החינניות לא באה על חשבון קלות ההכנה. אבל שימו לב: לקבלת עוגה מדויקת יש להצטייד בשקף אפייה.

חומרים

למלית:
לשכבות:
לעיטור:

אופן ההכנה

  1. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומניחים בדפנות שקף לאפייה.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לבלילה אחידה בקערת המיקסר בעזרת מרית או מקצף ידני. מחברים את המקצף ומקציפים במהירות גבוהה 5-3 דקות לקרם יציב.
  3. מרכיבים את העוגה ומקררים: מניחים שכבה אחידה של ביסקוויטים על בסיס התבנית (יהיה צורך לשבור את חלקם לגודל הרצוי), מורחים עליהם בעדינות כרבע מכמות הקרם ומיישרים את פני השטח. מניחים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים ומורחים מעל שכבת קרם נוספת. יוצרים כך 4 שכבות של ביסקוויטים וקרם בסה”כ. מסיימים בשכבת קרם.
  4. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות ורצוי לילה.
  5. מעטרים ומגישים: מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף. מסדרים כדורי קליק על העוגה במעגלים החל משולי העוגה ולכיוון פנים.
  6. מגישים קר. שומרים את העוגה מכוסה במקרר עד 4 ימים נוספים.

גיוונים:

  • משתמשים בביסקוויטים בטעמים אחרים, למשל וניל או קרמל (לוטוס). אל תשכחו שביסקוויטים כהים ייצרו עוגה עם שכבות יפות יותר.
  • מחליפים את ליקר האייריש קרים בשילוב של ליקר קפה וכפית אבקת קפה נמס או בליקר אגוזים (פרנג’ליקו) או פשוט ב-2 כפות אבקת קקאו מעורבבות ב-1/4 כוס חלב.
  • מחליפים את העיטור בכדורי שוקולד לבן, בתלתלי שוקולד או בשילוב של כמה סוגים.

6 דברים שכדאי לדעת על מסקרפונה:

  1. מסקרפונה היא גבינת שמנת המיוצרת מחלב בקר ומכילה בסביבות 42% שומן. מוצאה בחבל לומברדיה שבאיטליה, שם היא מיוצרת כבר יותר מ-200 שנה.
  2. יש לה טעם עדין, אחוזי נוזלים נמוכים ומרקם חלק ויציב – שלוש תכונות שעושות אותה מושלמת למאפים מתוקים ומלוחים.
  3. הקצפה של שמנת מתוקה ומסקרפונה תניב קצפת עשירה ויציבה, טעימה בפני עצמה או כבסיס למוסים וקינוחים. לפני ההקצפה כדאי לערבב את השמנת והמסקרפונה עם מרית או כף, כדי לאחד ביניהן ובעיקר כדי לרכך את הגבינה ולמנוע גושים.
  4. הוציאו את המסקרפונה מהמקרר חצי שעה מראש, כדי שתגיע למרקם נוח לעבודה. גם טריפה נמרצת עם סוכר או אבקת סוכר ירככו אותה.
  5. אפשר (וכדאי) לנהוג כמנהג האיטלקים ולהוסיף מלוא הכף מסקרפונה לרטבים או למרקים. המסקרפונה תימס, תסמיך ותעשיר את המרקם והטעם אפילו יותר טוב משמנת.
  6. המסקרפונה כל כך סמיכה ועשירה, שאפשר לדלל אותה בחלב עד כדי 40% והיא עדיין תשמור על מרקם קטיפתי. אז אפשר להמתיק ולצקת על פירות.