מתכון

חורשט סבזי

"סבזי" הם העשבים הטריים שמלווים ארוחה פרסית, והם הבסיס לחורשט סבזי - הקדרה הפרסית שהתפרסמה גם מחוץ לעדה

86,802 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
חורשט סבזי. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
חורשט סבזי. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

"חורשט" פירושו תבשיל בפרסית, ויש כאלה לא מעט במטבח המשובח הזה, ואילו "סבזי" הם העשבים הטריים שמלווים כל ארוחה פרסית – הסועדים לועסים אותם בין המנות לרענון החך. יחד הם יוצרים קדרה פרסית שהתפרסמה גם מחוץ לעדה. בנוסף, שימוש נדיב במיץ לימון לצד בשומת מיוחדת שמקורה בלימון המיובש אחראיים על הטעם.

הנה גרסה אהובה עלי במיוחד, שקיבלתי מיוסי ניסימיאן, שכני מיבנה, משגיח כשרות ומומחה לבישול פרסי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים 1/4 כוס שמן בסיר גדול, מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שמשנה את צבעו.

2

מוסיפים שעועית, לימונים פרסיים, מלח, פלפל, כורכום ומים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.

3

מחממים את יתרת השמן במחבת. מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, בצל ירוק וכרישה, ומטגנים כ-7 דקות תוך כדי ערבוב עד שצבעם משתנה מעט. מתבלים במלח, מעבירים לסיר עם הבשר ומערבבים בעדינות. מבשלים בבעבוע קל בחצי כיסוי עוד כשעה וחצי עד שהבשר רך מאוד.

4

מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. התבשיל אמור לצאת עם הרבה רוטב ירוק וחמוץ. מגישים עם אורז.