מתכון

אבטיח צלוי

אפריל 2019
2 דירוגים
אבטיח צלוי של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
אבטיח צלוי של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

אם קולטים את הדקויות של המרכיבים, מזון טבעוני הופך ליצירת אמנות. אבטיח, למשל, אפשר לצלות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חותכים מהאבטיח 12 פרוסות בעובי 2 ס"מ ובגודל 5X5 ס"מ ומתבלים במעט שמן זית ומלח. מחממים מחבת גריל לחום גבוה וצולים את האבטיח כדקה מכל צד.

2

מעבירים את קרם הטופו לקערת ערבוב, מתבלים במלח, בשמן זית ובמעט מיץ לימון ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק (דמוי גבינת שמנת).

להגשה

3

מסדרים את פרוסות האבטיח על צלחות הגשה. מניחים מעל כל פרוסת אבטיח שתי כפיות של קרם טופו, פיסטוקים קלויים ועלי מיקרו חרדל. מזליפים שמן זית ומתבלים במעט מלח ים.