מתכון

אורז ותפוחי עץ

נובמבר 2020
אורז ותפוחי עץ של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
אורז ותפוחי עץ של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

טייק–אוף על האורז הפרסי; רק שבמקום תפוחי אדמה, כאן התחתית היא מתפוחי עץ חמוצים–מתוקים, שהופכים לטהדיג פריך ומתפצח

התפוחים לא רק כיפיים לאכילה, הם ממש נמסים בחלקם לתוך האורז, מבשמים אותו וממלאים אותו בטעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים 2 כפות שמן זית לסיר ומסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחים בצפיפות (הם יתכווצו מעט בבישול ויאבדו נוזלים). מטגנים מעל להבה בינונית עד שהתפוחים מזהיבים.

2

בסיר נפרד מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית מעל להבה בינונית 5-4 דקות, מוסיפים אורז ומערבבים כך שכל גרגיר יהיה עטוף בשמן. מוסיפים תרד ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

3

מעבירים את האורז לסיר התפוחים, יוצקים ½3 כוסות מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 18 דקות. לקראת תום הבישול מחממים תנור ל־ 180 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות.

4

מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים בצד 5 דקות. מסירים את המכסה, מניחים מעל הסיר צלחת בקוטר שלו, הופכים את הסיר, מכים בתחתיתו בכף עץ סביב־סביב ומרימים את הסיר – האורז ינחת על הצלחת כמעין עוגה עם כתר תפוחי עץ.