מתכון

אורז ירוק

נובמבר 2015
1 דירוגים
אורז ירוק.  צילום: דניאל לילה
אורז ירוק. צילום: דניאל לילה

אורז פרסי עם שפע עשבים ותפוחי אדמה מטוגנים פריכים

רותם ליברזון: "אני מכינה את האורז הירוק בדיוק כמו שסבתא שלי הכינה אותו, בהבדל אחד: אני משחררת לגמרי את הרסן עם כמות הירוקים — כפול ממה שסבתא היתה שמה. אני גם מגוונת עם נענע וטרגון, שלא נכנסו לסירים בבית של סבתא."

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את האורז בסיר גדול בעל תחתית כפולה עם שפע מי מלח רותחים כ-7 דקות על להבה גבוהה עד שהחלק החיצוני של הגרגרים מתרכך אך החלק הפנימי נותר קשה. מסננים ומעבירים לקערה.

2

שמים שמן וכורכום או זעפרן בסיר בו בושל האורז ומטגנים 5 דקות על להבה נמוכה. מוציאים רבע מכמות השמן ושומרים בצד (את היתר מותירים בסיר).

3

מרפדים את הסיר בפרוסות תפוחי אדמה — בשכבה אחת ובצפיפות.

4

מערבבים את האורז עם עשבי תיבול, אפונה, שום ובצל ירוק ומעבירים לסיר בלי לגעת באורז בידיים ובלי להדק. יוצרים בעזרת ידית של כף עץ כמה "ארובות", שמגיעות עד לשכבה של תפוחי האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה.

5

מבשלים 7 דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים), מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות.

6

מוסיפים את השמן ששמרנו ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מניחים לאורז לשהות בסיר 15 דקות ומגישים.

7

האורז במיטבו ביום ההכנה, אך יישמר בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.

גיוונים: ניתן להחליף את הכורכום ב-10 חוטי זעפרן מושרים כ-10 דקות במים רותחים ומסוננים.