מתכון

אורז עם חובזה

ינואר 2019
3 דירוגים
אורז עם חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
אורז עם חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

בחלק מהכפרים עדיין מכינים את הגרסה הישנה של תבשיל זה, המבוססת על בורגול גס, אך כאן בחרתי באורז

שימו לב: להכנת המנה, נוף משתמשת בחובזה באל'זית, כלומר חובזה מבושלת בשמן זית. את המתכון ניתן למצוא כאן. ניתן להשתמש בציר ירקות ביתי או בציר עוף ביתי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוסיפים אורז בסמטי לחובזה באל'זית ומטגנים כדקה. מוסיפים מים או ציר ומתבלים במלח ופלפל שחור.

2

מכסים את הסיר ומרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות עד שכל המים נספגים באורז. מכבים וממתינים כ־5 דקות. מגישים עם פרוסות לימון.