מתכון

אורז עם חובזה

בחלק מהכפרים עדיין מכינים את הגרסה הישנה של תבשיל זה, המבוססת על בורגול גס, אך כאן בחרתי באורז

ינואר 2019
אורז עם חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
אורז עם חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שימו לב: להכנת המנה, נוף משתמשת בחובזה באל'זית, כלומר חובזה מבושלת בשמן זית. את המתכון ניתן למצוא כאן. ניתן להשתמש בציר ירקות ביתי או בציר עוף ביתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מוסיפים אורז בסמטי לחובזה באל'זית ומטגנים כדקה. מוסיפים מים או ציר ומתבלים במלח ופלפל שחור.

2

מכסים את הסיר ומרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות עד שכל המים נספגים באורז. מכבים וממתינים כ־5 דקות. מגישים עם פרוסות לימון.