מתכון

ארטישוק ממולא בקציצות דג

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דג ברוטב שומר ואוזו. מנה מאוד דרמטית, שמשאירה רושם על כל מי שטועם אותה

פברואר 2016
ארטישוק ממולא בקציצות דג. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ארטישוק ממולא בקציצות דג. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הארטישוק הוא ירק מאוד בשרני עם המון טעם, והשילוב שלו עם הדג, השומר, האוזו ועלי הסלרי יוצר מנה מאוד דרמטית, שמשאירה רושם על כל מי שטועם אותה. בבית אנחנו אוכלים את המנה הזו עם אורז לבן פשוט, שסופג את כל הרוטב הטעים הזה. הקפידו להשתמש בעלי הסלרי הצעירים והקטנים בעלי הצבע הירוק בהיר (כי לגדולים יותר יש טעם מריר). תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דג ברוטב שומר ואוזו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לטיגון:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מטגנים בצל במעט שמן כ-5 דקות על להבה עד הזהבה. מצננים.

2

מערבבים את הבצל בקערה עם שאר חומרי הקציצות ויוצרים 8 כדורים גדולים, שמתאימים בקוטרם לקוטר תחתיות הארטישוק. מניחים כל כדור בתוך ארטישוק כך שהוא בולט מעט החוצה.

מכינים את הרוטב ומבשלים:

3

מטגנים בצל, פלפל חריף ושום בסיר עם שמן 5 דקות על להבה בינונית עד הזהבה.

4

מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי.

5

מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שמוכן. מדי פעם מרטיבים מעט בעזרת כף את הממולאים שמבצבצים מהרוטב.