מתכון

ארטישוק ממולא בקציצות דג

פברואר 2016
1 דירוגים
ארטישוק ממולא בקציצות דג. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ארטישוק ממולא בקציצות דג. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דג ברוטב שומר ואוזו. מנה מאוד דרמטית, שמשאירה רושם על כל מי שטועם אותה

הארטישוק הוא ירק מאוד בשרני עם המון טעם, והשילוב שלו עם הדג, השומר, האוזו ועלי הסלרי יוצר מנה מאוד דרמטית, שמשאירה רושם על כל מי שטועם אותה. בבית אנחנו אוכלים את המנה הזו עם אורז לבן פשוט, שסופג את כל הרוטב הטעים הזה. הקפידו להשתמש בעלי הסלרי הצעירים והקטנים בעלי הצבע הירוק בהיר (כי לגדולים יותר יש טעם מריר). תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דג ברוטב שומר ואוזו.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות:

לטיגון:

לרוטב:

לקציצות:

לטיגון:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מטגנים בצל במעט שמן כ-5 דקות על להבה עד הזהבה. מצננים.

2

מערבבים את הבצל בקערה עם שאר חומרי הקציצות ויוצרים 8 כדורים גדולים, שמתאימים בקוטרם לקוטר תחתיות הארטישוק. מניחים כל כדור בתוך ארטישוק כך שהוא בולט מעט החוצה.

מכינים את הרוטב ומבשלים:

3

מטגנים בצל, פלפל חריף ושום בסיר עם שמן 5 דקות על להבה בינונית עד הזהבה.

4

מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי.

5

מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שמוכן. מדי פעם מרטיבים מעט בעזרת כף את הממולאים שמבצבצים מהרוטב.