מתכון

בוריק מצה עם בשר טחון

אפריל 2020
בוריק מצות ובשר טחון כשר לפסח של אוהד אמזלג
בוריק מצות ובשר טחון כשר לפסח של אוהד אמזלג

שפים מבשלים בבית: אוהד אמזלג מברבאטוב מכין בוריק מפנק בגרסה כשרה לפסח

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מרככים את המצות

1

מרטיבים את המצות היטב (שוטפים מתחת לברז, 3-4 פעמים מכל צד), עוטפים במגבת מטבח, כשבד המגבת חוצץ בין מצה למצה (כדי שהמצות לא יגעו זו בזו), וממתינים כחצי שעה עד שהמצות אלסטיות ולא שבירות.

בינתיים מכינים את מלית הבשר

2

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית על להבה בינונית ומאדים את הבצל הקצוץ במשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מוסיפים בשר טחון, כמון מלח ופלפל שחור ומטגנים כ-3 דקות עד שהבשר נאטם. תוך כדי הטיגון מערבבים ומפרקים את הבשר בכף עץ. מכבים את האש ומניחים בצד.

3

מחממים סיר עם שמן ניטרלי לטיגון.

4

כשהמצות מתרככות, מניחים במרכז כל מצה רבע מתערובת הבשר. בעזרת כף יוצרים גומה בתערובת הבשר ושוברים לתוכה ביצה. מפזרים על הביצה עלי פטרוזיליה קצוצים ומקפלים את המצה בעדינות לשניים. מחזיקים בפינות המצה כדי שהקיפול לא ייפתח ומכניסים אותה לאט ובזהירות לשמן החם כשהצד הסגור כלפי מטה. מטגנים כדקה מכל צד, מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.