מתכון

בורקיטס גבינות ופסטו פטנט

בורקיטס גבינות בגרסת פטנט: במקום לעצב את המאפים אחד-אחד, מכינים אותם במגש גדול ותולשים

4,272 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
בורקיטס פסטו וגבינות פטנט של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
בורקיטס פסטו וגבינות פטנט של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק

גרסת בורקיטס מיוחדת הן בזכות מילוי שמשלב כמה טעמים, והן בזכות צורת הגשה איכותית ופרקטית. גם ההכנה קלה יותר, כי אין צורך להתעסק עם עיצוב מאפים אישיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

למלית

להברשה וקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, אבקת אפייה ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת חמוצה וממשיכים לערבל רק לאיחוד. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר 5 שעות לפחות (מומלץ לילה שלם).

2

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מכינים את המלית

3

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

4

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומחלקים לשישה מלבנים בגודל 14*15 ס"מ.

5

מורחים כשלוש כפות מהמלית לאורך אחת מהצלעות הארוכות של מלבן בצק. מקפלים את המלבן לאורך, כך שהחצי הנקי יכסה את המלית, ומהדקים. עושים 3־4 חתכים עמוקים לרוחב המלבן בעזרת סכין מבלי לחתוך את הבצק עד הסוף (יוצרים מעין מלבן ארוך, שמחולק לחלקים שאפשר לשבור בקלות לאחר האפייה). חוזרים על הפעולות עם יתר מלבני הבצק.

6

מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים 10־15 דקות להשחמה יפה.