מתכון

בורקס ממולא גבינות (זיווה)

אוקטובר 2019
2 דירוגים
בורקס ממולא גבינות (זיווה)
בורקס ממולא גבינות (זיווה)

מתכון קל לבורקס ממולא בגבינות, הידוע גם כ"זיווה". הסוד הוא השימוש בבצק למלאווח במקום בבצק עלים

הצעת הגשה: מומלץ להגיש ליד סלט טרי מכל הירקות שיש בבית. מומלץ להגיש בתוספת חריף למי שאוהב.

טיפ לבורקס מושלם: היחס בין המילוי לבצק צריך להיות יחס של 1:2, כלומר משקל המילוי צריך להיות כחצי ממשקל חתיכת הבצק שאותה ממלאים. לדוגמא, אם מלבן המלאווח הוא 80 גרם, על המלית להיות 40 גרם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרדדים את בצק המלאווח על משטח מקומח, עד לצורה מרובעת, וחותכים לחצי לקבלת שני מלבנים.

2

מערבבים בקערה את הגבינות עד לקבלת מלית אחידה.

3

מפזרים את המלית על כל משטח המלבן (40 גרם מלית לכל חתיכת בצק).

4

מגלגלים את בצק המלאווח המרוח בגבינות לצורת גליל סגור.

5

מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לפי הטעם.

6

אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהבורקסים מזהיבים.