הצעת הגשה: מומלץ להגיש ליד סלט טרי מכל הירקות שיש בבית. מומלץ להגיש בתוספת חריף למי שאוהב.
טיפ לבורקס מושלם: היחס בין המילוי לבצק צריך להיות יחס של 1:2, כלומר משקל המילוי צריך להיות כחצי ממשקל חתיכת הבצק שאותה ממלאים. לדוגמא, אם מלבן המלאווח הוא 80 גרם, על המלית להיות 40 גרם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרדדים את בצק המלאווח על משטח מקומח, עד לצורה מרובעת, וחותכים לחצי לקבלת שני מלבנים.
2
מערבבים בקערה את הגבינות עד לקבלת מלית אחידה.
3
מפזרים את המלית על כל משטח המלבן (40 גרם מלית לכל חתיכת בצק).
4
מגלגלים את בצק המלאווח המרוח בגבינות לצורת גליל סגור.
5
מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לפי הטעם.
6
אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהבורקסים מזהיבים.