מתכון

בורקס קשקבל אסלי

דצמבר 2018
1 דירוגים
בורקס אסלי עם גבינות,ביצים ועגבניות של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין
בורקס אסלי עם גבינות,ביצים ועגבניות של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין

כל אחד יכול - אופים בורקס קשקבל טורקי שישאיר את האורחים שמוטי לסת

מפשירים את בצק העלים הקפוא לילה לפני ההכנה. מצננים את המלית כשעה לפני ההכנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מפשירים את בצק העלים במקרר לילה לפני ההכנה.

מלית

2

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומניחים במקרר כשעה להתייצבות.

3

פורשים את הבצק בזהירות על משטח מקומח ומרדדים לעובי של 3 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ בעזרת כוס או קורצן.

4

בעזרת שק זילוף מזלפים כמות של כף מהמילוי על כל עיגול בצק, מברישים את השוליים במעט ביצה או מים, מקפלים לשניים וסוגרים היטב.

5

מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ-15-20 דקות.

הגשה

6

פורסים את החציל לפרוסות ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים וקוצצים את החציל לקוביות.

7

מערבבים בקערה את העגבניות הקצוצות והבצל הירוק הקצוץ ומוסיפים את קוביות החציל. פותחים את הבורקס לרוחבו בעזרת סכין (לא עד הסוף).

8

מכניסים לכל בורקס כף אחת מהסלט ופרוסת ביצה קשה. מזליפים מעט טחינה. ניתן לקשט בעלי כוסברה או פטרוזיליה.