מתכון

בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן

מרץ 2019
1 דירוגים
בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת בננות קלאסית, אמריקנית למשעי, עם שפע חמאה, פקאנים ומייפל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לעוגה

1

תבנית בגודל 22 על 28, משומנת או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 28 ס"מ, משומנות

2

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה. שמים את החמאה, הסוכר וסירופ המייפל ומערבלים 2 דקות לקבלת תערובת קרמית. תוך כדי ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים עד שהן נטמעות בתערובת.

3

מוסיפים את שני סוגי השמנת ואת הבננות, ומערבבים קלות.

4

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והפקאנים, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהמרכיבים מתמזגים.

5

יוצקים לתבניות. אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

בינתיים מכינים את הציפוי

6

מבשלים בסיר קטן את החמאה, המייפל והסוכר עד שהסוכר נמס והופך לסירופ. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת והפקאנים ומערבבים.

7

מוציאים את העוגות מהתנור, ומעבירים אותו למצב גריל עליון. יוצקים את הציפוי על העוגות ומחזירים לתנור, הפעם לקלייה במשך כ-3 דקות בלבד עד שהציפוי יבעבע, ישחים וידיף ריח קרמל נעים.