מתכון

בייבי קישואים מאודים וגרמולטה אזוב והבנרו מותסס

מנה קלילה, קיצית, פשוטה, פרשית וחריפה במידה, שמבוססת על תוצרת עונתית נפלאה של משק 'למשמרת' שאני מאוד אוהבת

מרץ 2025
בייבי קישואים מאודים וגרמולטה אזוב והבנרו מותסס | צילום: Zak Chapman on pexels
בייבי קישואים מאודים וגרמולטה אזוב והבנרו מותסס | צילום: Zak Chapman on pexels

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להבנרו מותסס

לחלב שקדים

לקרם שקדים וקליפת לימון

לגרמולטה

לבייבי קישואים מאודים

אופן ההכנה

מכינים הבנרו מותסס

1

מערבבים בקערה הבנרו ומלח ומעבירים לצנצנת מעוקרת. מכסים בבד עם גומייה ומתסיסים 3 ימים.

מכינים חלב שקדים

2

טוחנים מים ושקדים בבלנדר או מעבד מזון לתערובת אחידה ומסננים דרך בד חיתול.

מכינים קרם שקדים

3

טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים, למעט שמן זרעי ענבים, לתערובת אחידה. מוסיפים את השמן בזילוף אטי וממשיכים לטחון לתערובת קרמית.

מכינים את הגרמולטה

4

מערבבים בקערה את כל המרכיבים. שומרים את יתר ההבנרו המותסס בצנצנת אטומה במקרר עד 3 חודשים.

מכינים את הקישואים

5

מביאים לרתיחה מים בסיר אידוי ומאדים קישואים 5־8 דקות לריכוך.

מרכיבים את המנה

6

מורחים את קרם השקדים בתחתית קערת הגשה ומזלפים שמן זית. מניחים מעל את הקישואים והגרמולטה ומגישים.