בשבוע שבו המתכון לבייגל עלה לאינסטגרם שלי כמעט כל המתאמנים שלי הגיעו עם בייגל שהם אפו לאימון – הוא טעים וממש קל להכנה. אפשר לצפות אותו בכל תוספת שאוהבים – אני בחרתי בזרעי צ'יה שמוסיפים עוד קצת חלבון, סיבים ומרקם פריך וכיפי. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים יוגורט ומערבבים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים 1־2 כפות קמח מקמחים בנדיבות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל וסוגרים לצורת חישוק. מניחים על נייר האפייה. מורחים כל בייגל בביצה טרופה ומפזרים זרעי צ’יה וגרעיני חמניה (אפשר להדק אותם לבייגל בעזרת האצבעות). אופים כ־50 דקות עד שהבייגלים שחומים.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
2
3
ערכים תזונתיים:
חלבון כ‐22 גרם לבייגל
פחמימות כ‐63 גרם לבייגל
סה"כ שומנים כ‐10 גרם לבייגל