החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לרביכה
למלית
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבבים קמח ומלח בקערה ויוצקים את המים הרותחים. מערבבים בהתחלה עם כף עץ (כי המים חמים), ובהמשך לשים את הבצק בידיים על משטח עבודה עד לקבלת בצק נעים ואחיד. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים חצי שעה לפחות (ועד כמה שעות).
מכינים את הרביכה:
2
מערבבים שמנים וקמח במחבת על אש נמוכה־בינונית כמה דקות עד שהקמח מזהיב. מסירים מהאש.
3
מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני דקיק (בעובי 2־3 מ"מ). מברישים את העלה ברביכה, מפזרים רבע מכמות הבצל הירוק והפלפל צ'ילי ומעט מלח. מגלגלים לרולדה דקיקה ומפתלים אותה לצורת שבלול. מרדדים כל שבלול לדיסקית בעובי של 4־5 מ"מ.
4
מלהיטים מחבת ברזל ומניחים בה את דיסקית הבצק הממולאת. מטפטפים מעט שמן תירס סביב הדיסקית כדי שלא תתייבש. כאשר הבצק זהוב מאוד הופכים ומזהיבים גם את הצד השני. חוזרים על הפעולות עם שאר דיסקיות הבצק. מגישים מיד, אפשר לצד שמנת חמוצה.