מתכון

בלוטין עוף ממולא בארטישוק ירושלמי ומנגולד

מרץ 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

בלוטין הוא גלילת עוף ממולאת, שמכינים מעוף שלם שרוקן מעצמות, והתוצאה היא מנה אלגנטית ומלאת טעמים

בלוטין הוא גלילת עוף ממולאת, שמכינים מעוף שלם שרוקן מעצמות, והתוצאה היא מנה אלגנטית ומלאת טעמים..

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את המלית: מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה ומטגנים ארטישוקים עם עלי מרווה כ-5 דקות להזהבה. מגביהים את הלהבה, מוסיפים מנגולד ומטגנים כ-5 דקות.

2

מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור ומיץ תפוחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שהארטישוקים רכים. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.

3

מכבים את האש, מוסיפים קליפת לימון ופיסטוק ומתקנים תיבול. מצננים.

4

ממלאים את העוף, צולים ומגישים: מחממים תנור ל-160 מעלות.

5

מתבלים את העוף במלח, ממלאים במלית וקושרים עם חוט קשירה. מברישים קלות את העור בשמן זית ומתבלים במלח.

6

מניחים את העוף על רשת בתנור, שתחתיה מגש עם מים. צולים כ-45 דקות ב-160 מעלות, ועוד 10 דקות ב-190 מעלות עד שהעור שחום וקריספי. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

עוף – האלגנטיות שבפשטות

צרפנו לכם כמה רעיונות כיצד ניתן להפוך את העוף למנה אלגנטית:
כדי להחדיר טעם לעוף השלם או לשוקיים ולירכיים משרים אותם במרינדה (משעתיים ועד לילה שלם), מכניסים עשבי תיבול למרווח שבין העור לבשר או ממלאים את חלל הבטן בעשבי תיבול ולימונים.