מתכון

בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן

הבישול האיטי מוציא מהבצל טעמים משגעים וגרגרי האורז סופגים אותם ויוצאים מתקתקים, רכים ונימוחים

45,526 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למלית

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את גלדי הבצל למילוי

1

חורצים את הבצלים חריצה עמוקה עד הליבה (אבל לא מפרקים, שומרים את הגלדים). מבשלים בסיר עם מים לכיסוי על להבה נמוכה 40-30 דקות עד שהבצלים מתרככים אבל נשמרים בשלמותם.

2

מוציאים מהסיר בכף מחוררת ומצננים. מפרידים לגלדים בודדים (מכל בצל מתקבלים כ-7 גלדים טובים למילוי).

מכינים את המלית וממלאים:

3

מערבבים את חומרי המלית.

4

ממלאים כל גלד בכפית של מלית אורז, מגלגלים ומהדקים.

מטגנים ומבשלים ברוטב

5

מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה שיכולה להכיל את הממולאים בשכבה אחת. מסדרים בהם בצפיפות את גלדי הבצל הממולאים ומטגנים 5 דקות עד שהם משחימים. מנערים מדי פעם את המחבת, כדי לגלגל מעט את הממולאים בתוכה ולוודא שיזהיבו מכל הצדדים.

6

מוסיפים מעט סוכר, סילאן ומלח, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי על להבה הכי נמוכה עד שהממולאים רכים ומקורמלים. טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט מיץ לימון.

7

אפשר להכין מראש ולשמור בקירור יומיים-שלושה.

להגשה

8

מחממים ברוטב ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים לסיר. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית על הממולאים.