מתכון

בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן

מרץ 2020
4 דירוגים
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הבישול האיטי מוציא מהבצל טעמים משגעים וגרגרי האורז סופגים אותם ויוצאים מתקתקים, רכים ונימוחים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את גלדי הבצל למילוי

1

חורצים את הבצלים חריצה עמוקה עד הליבה (אבל לא מפרקים, שומרים את הגלדים). מבשלים בסיר עם מים לכיסוי על להבה נמוכה 40-30 דקות עד שהבצלים מתרככים אבל נשמרים בשלמותם.

2

מוציאים מהסיר בכף מחוררת ומצננים. מפרידים לגלדים בודדים (מכל בצל מתקבלים כ-7 גלדים טובים למילוי).

מכינים את המלית וממלאים:

3

מערבבים את חומרי המלית.

4

ממלאים כל גלד בכפית של מלית אורז, מגלגלים ומהדקים.

מטגנים ומבשלים ברוטב

5

מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה שיכולה להכיל את הממולאים בשכבה אחת. מסדרים בהם בצפיפות את גלדי הבצל הממולאים ומטגנים 5 דקות עד שהם משחימים. מנערים מדי פעם את המחבת, כדי לגלגל מעט את הממולאים בתוכה ולוודא שיזהיבו מכל הצדדים.

6

מוסיפים מעט סוכר, סילאן ומלח, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי על להבה הכי נמוכה עד שהממולאים רכים ומקורמלים. טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט מיץ לימון.

7

אפשר להכין מראש ולשמור בקירור יומיים-שלושה.

להגשה

8

מחממים ברוטב ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים לסיר. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית על הממולאים.