מתכון

בצלים ממולאים ברוטב מתקתק

ספטמבר 2019
7 דירוגים
בצלים ממולאים ברוטב מתקתק של ולנטינה אלייב. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
בצלים ממולאים ברוטב מתקתק של ולנטינה אלייב. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

בצלים ממולאים קטנים ועדינים בטעמם, שמתבשלים ממושכות ברוטב מתוק-חמוץ בעל טעמים עמוקים בזכות עצמות המח

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

שמים בקערה את חומרי המלית, לשים היטב ומעבירים למקרר ל־30 דקות.

מכינים את הבצלים למילוי

2

חורצים את הבצלים לאורכם עד המרכז ושמים בסיר עם מים רותחים. מבשלים 10 דקות ומצננים. מפרידים את גלדי הבצל ושומרים בצד את הקטנים ביותר שאי אפשר למלא.

מכינים את הרוטב ומבשלים את הבצלים

3

קוצצים את גלדי הבצל הקטנים ששמרנו בצד (או בצל גדול), מחממים סיר קטן עם שמן ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים עוד דקה.

4

מוסיפים רסק ועגבניות מגוררות, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

5

בינתיים ממלאים את גלדי הבצל במלית הבשר.

6

מניחים בסיר רחב ושטוח (למשל סוטאז') עצמות מוח, מחצית מכמות החומוס, תפוח ודובדבנים ומוסיפים את הרוטב. מסדרים את הבצלים הממולאים בצפיפות עם התפר כלפי מטה, מפזרים את החומוס הנותר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את האש ומבשלים 3 שעות על להבה נמוכה עד שהחומוס רך מאוד.