מתכון

בצל ממולא ברוטב סלק וורדים

ינואר 2020
3 דירוגים
בצל ממולא ברוטב סלק וורדים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
בצל ממולא ברוטב סלק וורדים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

סיר שהוא חיבור של טעמים מכמה ארצות ערביות עם רוטב מקורי של סלקים ועלי ורדים מיובשים

בצלים ממולאים הם מהממולאים האהובים עליי. כאן הכנתי להם מלית על בסיס פריקה ובישלתי אותם ברוטב סלק וורדים. הסוד להצלחת הרוטב הוא שימוש בוורדים מיובשים אורגניים ואיכותיים, כאלה שהניחוח שלהם ממלא את החדר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לתחתית הסיר ולרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים פריקה בשפע מים שעה וחצי. מסננים ומעבירים לקערה יבשה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.

2

מכינים קערת מי קרח ומרתיחים שפע מים בסיר גדול. יוצרים חתך אורכי בכל אחד מהבצלים עד למרכזם ומבשלים אותם במים הרותחים 15 דקות עד שהם מתרככים. מעבירים בעזרת כף מחוררת למי הקרח. מפרידים את הבצלים לגלדים.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. ממלאים כל אחד מהגלדים בכף מלית וסוגרים.

4

מחממים מעט שמן זית בסיר רחב, מוסיפים סלק וסוכר ומטגנים על להבה נמוכה כ־20 דקות.

5

מורידים מהאש ומסדרים את הבצלים על פרוסות הסלק. שמים את הוורדים בשקיק בד גזה או בכלי מחורר שאפשר לשלוף בתום הבישול ומניחים בסיר. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מנענעים את הסיר לערבוב, מכסים, מכניסים לתנור וצולים שעה וחצי־שעתיים. באמצע הצלייה מוציאים את הסיר ובודקים - אם גובה הנוזלים הוא פחות מ־2 ס"מ מוסיפים מים להשלמה.