מתכון

ברד פודינג חלה עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר

יולי 2019
3 דירוגים
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לא חייבים להיות שפים מנוסים כדי להפתיע עם מנה מרשימה ולא שגרתית בארוחת החג

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לברד פודינג

לגלידת יוגורט, דבש ולבנדר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לברד פודינג

1

מחממים את החמאה ו-1/2 כוס מהסוכר במחבת ומערבבים עד קבלת מרקם מקורמל. מוסיפים את הקלבדוס (יש להיזהר מהלהבה הניצתת). מרתיחים את השמנת עם 1/2 כוס + 2 כפות מהסוכר ומקל הווניל. מסירים מהאש ומוסיפים את החלב.

2

טורפים את החלמונים עם הסוכר הנותר במטרפה ידנית. יוצקים מעט מתערובת השמנת לחלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים כל פעם עוד מעט עד שהתערובת אחידה לגמרי.

3

מסדרים את התפוחים בכלי, בוצעים את החלה ומניחים על התפוחים ויוצקים על הכל את תערובת השמנת עד 1/2 ס"מ מהקצה. ממקמים את הכלי עם הברד פודינג בתוך כלי עם מים (ליצירת אפקט בן מארי) ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, עד קבלת מרקם רוטט. מחממים מעט דבש ומושחים בו את הברד פודינג.

גלידת היוגורט, דבש ולבנדר

4

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט עד קבלת תערובת אחידה ומעבירים למכונת גלידה. מגישים את הברד פודינג עם קנל (צורה אליפטית) או כדור גלידה.