מתכון

ברווז ממולא בקוסקוס וחמוציות

פברואר 2016
3 דירוגים
ברווז ממולא בקוסקוס וחמוציות. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
ברווז ממולא בקוסקוס וחמוציות. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

הברווז מתנהג כמו עוף, אבל יש לו טעם עז יותר והוא אוהב שמשדכים לו טעמים מתוקים-חמוצים

הברווז מתייבש מהר יותר מעוף, ולכן חשוב להקפיד על זמני הצלייה. בדרך כלל הברווז נמכר קפוא. בקשו מהקצב שיפשיר אותו יום לפני וינקה אותו היטב מנוצות. אם לא מצאתם ברווז, המלית הזו תשתדך מצוין גם לעוף.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לרוטב:

לשימון התבנית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.

מכינים את המלית:

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-8 דקות עד שהבשר משנה את צבעו והופך פירורי. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

3

מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב.

ממלאים את הברווז וצולים:

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית צלייה עמוקה.

5

ממלאים את הברווז בתערובת, מותחים את העור וסוגרים בעזרת קיסמים. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט ומניחים בתבנית. מעבירים את יתר המלית לשקית קוקי, סוגרים ומחוררים עם קיסם. מניחים את השקית בתבנית לצד הברווז.

6

מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ומורחים על הברווז. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

7

צולים 30 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים על הברווז מעט מנוזלי הצלייה וצולים עוד 30 דקות לפחות עד שהוא שחום ויפה. מדי פעם יוצקים על הברווז מנוזלי הצלייה.

מצמצמים את הרוטב ומגישים:

8

מעבירים את הברווז לצלחת הגשה ומפזרים סביבו את המלית משקית הקוקי.

9

מעבירים את נוזלי הצלייה לסיר קטן ומצמצמים עד שמסמיך. יוצקים מהרוטב על הברווז ומגישים.