מתכון

ברווז צלוי עם תבלינים ודבש

מרץ 2017
2 דירוגים
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

ארוחת ליל הסדר היא הזדמנות לבשל עם חומר גלם ייחודי ומרשים כמו ברווז שלם, עטוף בשמיכת תבלינים וירקות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדבש מתובל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-130 מעלות.

צולים צלייה ראשונה:

2

שמים בתבנית עמוקה או בכלי חרס שמן זית, בצלים, כרוב, ציפורן, מקל קינמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. יוצקים יין ומניחים מעל את הברווז. מערבבים בקערה קטנה דבש, זרעי שומר, זרעי חרדל, קינמון, פלפל חריף, הל, מלח ופלפל שחור. מברישים את הברווז בדבש המתובל. צולים בתנור כשעתיים וחצי. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.

מוסיפים ירוקים וממשיכים לצלות:

3

מוסיפים לתבנית בצל ירוק, אפונה ונענע וצולים עוד כ-20 דקות. מוציאים ומשהים 15 דקות לפני ההגשה.

4

אפשר לצלות את הברווז צלייה ראשונה (שעתיים וחצי) יום מראש ולהשלים בסמוך להגשה.