מתכון

ברווז שלם צלוי

יולי 2019
3 דירוגים
ברווז שלם צלוי של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר
ברווז שלם צלוי של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר

מנה עיקרית חגיגית שנוטפת עסיסיות וייצוגית מאד. היכונו לקצור מחמאות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטבילה

למשיחה

לגזרים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממלאים מים בסיר, מוסיפים את הג'ינג'ר, האניס, המלח ופלפל ומרתיחים. טובלים את הברווז במי הסיר במשך 10 דקות עד שהעור נמתח. מייבשים היטב במגבת או במשך לילה במקרר.

2

מרתיחים את מרכיבי המשחה עד קבלת מרקם של סירופ דליל. מושחים את הברווז בסירופ וצולים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

3

מושחים את הברווז שוב בסירופ וממשיכים בצלייה. חוזרים על הפעולה שוב כעבור 30 דקות (זמן הצלייה הכולל הוא כשעה וחצי). בתום הצלייה הברווז צריך להיות מוכן מבפנים ועורו צריך להיות קריספי

4

חולטים את הגזרים במים רותחים.מקרמלים את הגזרים במחבת עם הדבש, הצ'ילי, המלח והפלפל. מגישים את הגזרים לצד הברווז הצלוי.