מתכון

ברוסקטה עם חמאת מקדמיה-שורשים וצנוניות

דצמבר 2019
4 דירוגים
ברוסקטה עם חמאת מקדמיה וצנוניות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ברוסקטה עם חמאת מקדמיה וצנוניות של רינת צדוק. צילום: שני בריל

צנוניות חמות וצלויות הן דבר מדהים, כשמשדכים אותן לצנוניות טריות וכבושות ולחמאת מקדמיה־שורשים מקבלים ביס מפתיע

חמאת מקדמיה ושורשים

צנוניות כבושות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מברישים פרוסות לחם בשמן זית, מניחים בתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ־8 דקות עד שהלחם פריך וזהוב.

2

מניחים פרוסות צנוניות עגולות (לא המאורכות) בתבנית השנייה. יוצקים מעליהן 3 כפות שמן זית וכף ממיץ הלימון, בוזקים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומפזרים בתבנית בצורה אחידה ככל האפשר. מעבירים לתנור וצולים 8 דקות עד שהצנוניות מזהיבות.

3

מערבבים פרוסות צנוניות מאורכות ופטרוזיליה עם יתר מיץ הלימון ושמן הזית, ממליחים ומערבבים שוב.

4

מורחים חמאת מקדמיה על כל ברוסקטה, מניחים מעל צנוניות צלויות, צנוניות בלימון ופטרוזיליה וצנוניות כבושות. מקשטים בכמה פרוסות צ׳ילי ירוק טרי ומגישים.