תוספת פרמזן מגוררת לציפוי מוסיפה עוד קצת פריכות ועומק טעמים, וכדאי לאמץ אותה גם כשמכינים שניצלים, חצילים מטוגנים ועוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול וחולטים פרחי כרובית וברוקולי כ-3 דקות (הירקות צריכים להישאר פריכים). מעבירים למי קרח לצינון ומסננים.
2
מערבבים בקערה שמן זית, שום, עלי טימין, מלח ופלפל וטובלים גבינת חלומי בשמן המתובל. עושים חתך בחלק העליון של פרחי הכרובית והברוקולי עד האמצע - לא חוצים אותם לגמרי אלא משאירים אותם מחוברים) ומכניסים לתוכו את גבינת החלומי המתובלת.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים בקערה פירורי לחם עם גבינת פרמזן.
4
מקמחים בזהירות את פרחי הכרובית והברוקולי הממולאים, מנערים מעודפי קמח, טובלים בביצה ובפירורי לחם עם פרמזן - בדיוק כמו שמצפים שניצל. מעבירים לתבנית ומזלפים שמן זית או מברישים את פרחי הכרובית והברוקולי בשמן זית בעדינות עם מברשת סיליקון (נזהרים לא להוריד את פירורי הלחם). אופים 25-20 דקות עד שהפירורים מזהיבים והציפוי הופך פריך.
5
אם רוצים, מערבבים יוגורמה כבשים עם שום כתוש ומלח לפי הטעם ומגישים לצד הפרחים.