מתכון

ברוקולי וכרובית עם גבינת חלומי ופרמזן

כשנוגסים בחטיפי הירקות הפריכים האלה מגלים הפתעה - גבינת חלומי נמסה שמסתתרת בין הפרחים

מאי 2020
כרובית וברוקלי מצופים של ענת לבל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל
כרובית וברוקלי מצופים של ענת לבל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל

תוספת פרמזן מגוררת לציפוי מוסיפה עוד קצת פריכות ועומק טעמים, וכדאי לאמץ אותה גם כשמכינים שניצלים, חצילים מטוגנים ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול וחולטים פרחי כרובית וברוקולי כ-3 דקות (הירקות צריכים להישאר פריכים). מעבירים למי קרח לצינון ומסננים.

2

מערבבים בקערה שמן זית, שום, עלי טימין, מלח ופלפל וטובלים גבינת חלומי בשמן המתובל. עושים חתך בחלק העליון של פרחי הכרובית והברוקולי עד האמצע - לא חוצים אותם לגמרי אלא משאירים אותם מחוברים) ומכניסים לתוכו את גבינת החלומי המתובלת.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים בקערה פירורי לחם עם גבינת פרמזן.

4

מקמחים בזהירות את פרחי הכרובית והברוקולי הממולאים, מנערים מעודפי קמח, טובלים בביצה ובפירורי לחם עם פרמזן - בדיוק כמו שמצפים שניצל. מעבירים לתבנית ומזלפים שמן זית או מברישים את פרחי הכרובית והברוקולי בשמן זית בעדינות עם מברשת סיליקון (נזהרים לא להוריד את פירורי הלחם). אופים 25-20 דקות עד שהפירורים מזהיבים והציפוי הופך פריך.

5

אם רוצים, מערבבים יוגורמה כבשים עם שום כתוש ומלח לפי הטעם ומגישים לצד הפרחים.