בצק הבריוש מבוסס על קמח מלא, חמאת קקאו ושמן זית (שמחליפים את החמאה בהצלחה מרובה).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק מקדים - מכינים יום לפני
לבצק
לאפייה
לממרח אגוזים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק המקדים
1
ערבבים קמח ומים, מכסים ומשהים בטמפרטורת החדר 24 שעות. מערבבים פעמיים לפחות בזמן ההשהיה.
מכינים את הבצק
2
ממסים חמאת קקאו בסיר, מוסיפים שמן זית, מערבבים ומניחים בצד. מניחים בקערת מיקסר שמרים טריים, מוסיפים חלב שקדים ומערבבים עד שהשמרים נמסים. מוסיפים את הבצק המקדים ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לאיחוד. מוסיפים לבצק קמח, סירופ מייפל, ביצים ומלח ולשים עוד 2 דקות.
3
מוסיפים את תערובת חמאת הקקאו ושמן הזית לבצק בהדרגה ותוך כדי לישה עד שהיא נטמעת. מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות ומתפיחים כ־30 דקות בטמפרטורת החדר.
4
מקפלים את הבצק כמו מעטפה ומתפיחים עוד כ־40 דקות.
5
מחלקים את הבצק ל־20 חתיכות שוות, מגלגלים לכדורים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ־30 דקות.
בינתיים מכינים ממרח אגוזים
6
טוחנים את האגוזים בבלנדר עם יתר מרכיבי הממרח עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים לצנצנת אטומה ומאחסנים במקרר.
7
מחממים תנור ל־175 מעלות. לוחצים מעט במרכז כל כדור בצק ומניחים בשקע כף ממרח אגוזים וכף סלסת עלי גפן.
8
אופים את הבריושים כ־20 דקות עד שהם מזהיבים
9
כ־5 דקות לפני סוף האפייה מניחים חלמון טרי במרכז כל בריוש. אפשר גם להניח חלמונים חיים בתום האפייה (טבעונים יכולים או לוותר עליהם ועדיין לקבל מאפה מצוין).