"בכל ארוחת ראש השנה, אימא שלי מגישה מנת כבש עם רוטב ריחני ומתקתק של בצל מקורמל, ערמונים, קינמון וצ'ילי. שידכתי את הרוטב הזה לדג ים שלם, שאותו מגישים למרכז השולחן, וגיליתי שהם לא רק עובדים נפלא ביחד – התוצאה גם הרבה יותר קלילה".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־ 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
חורצים דג משני הצדדים ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מניחים בתבנית ואופים 15 דקות עד הזהבה.
מכינים את הרוטב
3
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל על להבה נמוכה 20 דקות תוך כדי ערבוב עד השחמה עמוקה. מוסיפים צ'ילי, ערמונים, מלח, פלפל, קינמון וסוכר ומערבבים. מוסיפים ציר או מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לנמוכה ומבשלים 10 דקות עד קבלת רוטב סמיך.
4
מוציאים את הדג מהתנור ומעבירים לכלי הגשה עמוק. יוצקים עליו את הרוטב ומגישים מיד.