מתכון

גאלט נקטרינות בקרם פיסטוקים

יוני 2019
2 דירוגים
גאלט נקטרינות בקרם פיסטוקים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלט נקטרינות בקרם פיסטוקים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

אורלי: "במהלך ההכנות לכתבה קיבלתי מהירקן שלי נקטרינות חמצמצות. החלטתי לשלב אותן עם קרם פיסטוקים מתוק"

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פריך עם פיסטוקים

לקרם הפיסטוק

להרכבת המנה

להברשה ולציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

מעבדים במעבד מזון חמאה, פיסטוקים, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד, משטחים ומעבירים למקרר לשעה.

לקרם הפיסטוקים

2

טוחנים במעבד מזון פיסטוקים ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת דקה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות עד שהקרם במרקם של שמנת חמוצה.

להרכבת המנה, לאפייה ולהגשה

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 30×10 ס"מ ומעבירים לתבנית בעלת שוליים נמוכים. מורחים את קרם הפיסטוקים על הבצק בצורה אחידה ומשאירים 4 ס"מ שוליים. מסדרים את פלחי הנקטרינות בחפיפה(כמו רעפים) ודוחפים אותם מעט לקרם. מקפלים את שולי הבצק על המלית, מברישים בביצה ומפזרים פיסטוקים גרוסים מעל.

4

אופים 35-30 דקות עד שהגאלט זהוב והקרם יציב. מצננים לטמפ' החדר. שומרים במקרר עד 4 ימים.