מתכון

גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים

יוני 2019
1 דירוגים
גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

על מלית הריקוטה העדינה, שמקבלת מגוון ענק של טעמים, הנחתי אשכולות ענבים שחורים שניצלו לפני ההרכבה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פריך ופירורים

למלית ריקוטה וענבים צלויים

להברשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח וסוכר עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים בהדרגה רק עד לקבלת גושי בצק. מאחדים את הבצק ומפרישים ממנו כדור קטן. עוטפים את הכדור הקטן בניילון נצמד ומעבירים למקפיא. משטחים את שאר הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

למלית

2

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים ענבים בתבנית וצולים כ-10 דקות עד שהם חרוכים מעט (חלקם מתפוצצים). מצננים ומורידים את חום התנור ל-180 מעלות. מערבבים את שאר חומרי המלית.

להרכבת המנה, לאפייה ולהגשה

3

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר כ-30 ס"מ. מעבירים לתבנית בעלת שוליים נמוכים. מורחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה ומשאירים 5 ס"מ שוליים.

4

מניחים את הענבים הצלויים מעל ודוחפים אותם מעט למלית. מקפלים את שולי הבצק על המלית. מברישים את השוליים בביצה ומגררים מעל בעזרת פומפייה את שארית הבצק ששמרנו במקפיא.

5

אופים כ-40 דקות עד שהגאלט זהוב. מצננים ומגישים. שומרים במקרר עד 4 ימים.