מתכון

גביעי גלידה תוצרת בית

יוני 2019
2 דירוגים
גביע גלידה מטורטיה של מורן לילה. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
גביע גלידה מטורטיה של מורן לילה. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

הגביעים לא יכולים להישמר במצב טוב לאורך זמן, כך שאם הם מקבלים לחות, אפשר להחזיר לתנור למקצה שיפורים

גביעים טעימים שמכינים בקלות רבה מטורטיות קנויות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעצבים 12 חרוטים מיריעות של רדיד אלומיניום או משתמשים בחרוטי מתכת (להכנת קנולי למשל) הנמכרים בחנויות ייעודיות לציוד קונדיטוריה.

2

ממיסים את כל חומרי הסירופ בקלחת על להבה בינונית ומערבבים לקבלת קרמל חלק ואחיד. חוצים כל טורטייה ומברישים בסירופ משני הצדדים (זהירות — התערובת חמה!). מגלגלים אותו על הצד החיצוני של החרוטים ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.

3

אופים כ-7 דקות להזהבה. מוציאים, מקררים להתייצבות ואז מחלצים את החרוטים.