מתכון

גוז'ר עם גאודה והאם

פרוסות של גאודה והאם הופכות את הלחמניות הזעירות לנשנוש מפנק במיוחד, אבל הן נהדרות גם ככה - ריקות הישר מהתנור

569 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
גוז'ר עם גאודה והאם של אלון שבו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אוריה גבע
גוז'ר עם גאודה והאם של אלון שבו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק גוז'ר

להגשה

אופן ההכנה

מכינים בצק רבוך ואופים

1

מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר ומבשלים עד שהסוכר והחמאה נמסים.

2

מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים קמח בבת אחת. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתגבשת לבצק. מחזירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים חצי דקה-דקה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהבצק אחיד ונפרד מדפנות הסיר.

3

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ- 5 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר מעט ונעים למגע. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. בסוף התהליך יוצרים שביל עמוק בתוך הבצק - אם הוא נסגר בתוך שנייה-שתיים, סימן שיש מספיק ביצים. אם לא, מוסיפים עוד רבע ביצה טרופה וממשיכים לערבל. מוסיפים גבינה מגוררת, תימין ופפריקה מעושנת ומערבבים עד שהחומרים נטמעים.

4

מחממים תנור ל-250 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה (או מניחים עליהן משטחי סיליקון).

5

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 12-10 מ"מ ומזלפים לתבניות עיגולים בקוטר 6-5 ס"מ.

6

מעבירים את התבניות לתנור ומכבים אותו מייד. אחרי 15 דקות מפעילים אותו על 170 מעלות במצב טורבו ואופים 15-10 דקות עד לקבלת גוז׳רים קלים וזהובים גם בחלק התחתון. אחרת אופים אותם עוד 5-3 דקות. במהלך האפייה פותחים את התנור פעמיים, בכל פעם לכמה שניות, כדי לאפשר לאדים לצאת. מצננים.

להגשה

7

פורסים את הגוז'רים בעזרת סכין חדה ומשוננת. מורחים שכבה דקה של חרדל ומיונז ומניחים פרוסות של גבינה, האם ועלי רוקט. מגישים חם.