מתכון

גומבוץ משמש

קינוח עדין במתיקות מתונה עם עושר של מרקמים. ניצול מופלא למשמש בעונתו הקצרה

11,614 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
גומבוץ משמש של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
גומבוץ משמש של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

גומבוץ – כופתאות תפוחי אדמה מהמטבח ההונגרי, עטופות בפירורי לחם או חלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לציפוי

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל. מביאים לרתיחה וכעבור 7 דקות נועצים סכין באחד מתפוחי האדמה – אם היא חודרת בקלות, מסירים מהלהבה. אם לא, מבשלים דקה־שתיים נוספות ובודקים שוב. מסננים, מצננים מעט ומועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה (לכופתאות תצטרכו 500 גרם מחית). מעבירים את המחית למקרר לשעה.

2

מערבבים את המחית עם חמאה, ביצה, סוכר ומלח לעיסה אחידה. מוסיפים קמח רק עד שמתקבלת עיסה רכה ולא דביקה.

3

מרתיחים מים בסיר קטן. יוצרים מתערובת המחית בידיים רטובות כדור בגודל כדור פינג פונג. משטחים אותו לדיסקית על כף היד, מניחים במרכזה 1/2 משמש כשהחלק הקעור שלו פונה מעלה. שמים כפית סוכר במרכז המשמש וסוגרים את כדור הבצק סביב המשמש. יוצרים כופתאות באותו אופן מכל הבצק והמשמשים.

4

מכניסים זוג כופתאות למים הרותחים ומבשלים כ־5 דקות, הופכים באמצע הבישול בעזרת כף או כף מחוררת. מוציאים את הכופתאות מהמים בעזרת כף מחוררת ומנערים עודפי מים. מבשלים את יתר הכופתאות זוגות־זוגות באותו אופן.

בינתיים מכינים את הציפוי

5

כשהכופתאות מתבשלות, ממיסים חמאה במחבת קטנה, מוסיפים פירורי לחם וסוכר ומטגנים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ־5 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.

6

מניחים את הכופתאות בתוך פירורי הלחם ומצפים אותן מכל הצדדים. מגישים עם קרם פרש או גבינת מסקרפונה.