החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגזרים
לפריקה
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים את הגזרים: מחממים תנור ל־200 מעלות.
2
מפזרים מלח גס על מגש תנור ומניחים עליו גזרים בשכבה אחת. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים שעה. אחרי שעה, מסירים את הכיסוי וצולים עוד כחצי שעה.
3
מכינים את הפריקה: מבשלים בסיר בינוני פריקה עם מים עד ס"מ מגובה הפריקה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומכסים במכסה. מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה מאוד; מערבבים מדי פעם כדי שלא תידבק לתחתית הסיר. מסננים מנוזלים עודפים ומצננים.
4
מטגנים בצל עם שמן זית ושמן קנולה במחבת רחבה על להבה נמוכה, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הפריקה המבושלת ופטרוזיליה ומתבלים במלח.
5
מרכיבים את המנה: חותכים את הגזרים לאורך לחצי. מניחים בתחתית צלחת הגשה את הפריקה ועליה את הגזרים. קורעים תמרים לחצאים, מסירים גלעינים ועוקצים, ומניחים על הגזרים והפריקה. מקשטים בשקדים קצוצים.