מתכון

ג'חנון פרג וכרשה

ינואר 2020
3 דירוגים
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי

 התוספות מעניקות לג'חנון מרקם בשרני ועבה יותר, אפשר כמובן להוסיף לסיר ביצים קשות שיהפכו לחמינדוס.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למריחה ופתיחת הבצק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכרשות כמה דקות עד להזהבה. מסננים ומצננים.

3

מערבלים את כל מרכיבי הבצק (כולל הכרשות המטוגנות) למעט המים במיקסר בוו לישה כמה שניות. מתחילים להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה במהירות נמוכה. ממשיכים בלישה כ־7 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק.

4

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומשהים כשעה וחצי.

5

משמנים משטח עבודה בשמן ומחלקים את הבצק ל־10 כדורים (אם רוצים ג'חנונים קטנים אפשר לחלק את הבצק ל־20 כדורים קטנים). מכסים את הכדורים במגבת ומשהים כרבע שעה.

6

פותחים כל כדור בצק בעזרת הידיים על משטח העבודה המשומן לעלה דק מאוד. מורחים את הבצק בחמאה מזוקקת, מקפלים את צד ימין למרכז ואת צד שמאל למרכז ומגלגלים לגליל מתוח. מגלגלים כך את כל עלי הבצק.

7

בסיר ייעודי לג'חנון מניחים לחם ישן ומעליו נייר אפייה, מסדרים את הג'חנונים ומורחים מעל חמאה מזוקקת ודבש. אם רוצים, מניחים את הביצים בין הג'חנונים, מכסים את הסיר ואופים במשך לילה (10 שעות לכל היותר). כדאי להגיש עם רסק עגבניות וסחוג.