מתכון

ג'חנון – מתכון תימני מסורתי וקל להכנה

חברי התימנים מודים שהם כבר לא מכינים ג’חנון בבית. חבל מאוד, כי המתכון פשוט ושם בכיס הקטן כל ג'חנון תעשייתי

218,851 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
ג'חנון מאת רות אוליבר. צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
ג'חנון מאת רות אוליבר. צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

שימו לב: הג'חנון נאפה במשך לילה שלם. לפני שאתם מתחילים הצטיידו בסיר מיוחד לג'חנון בקוטר 24-22 ס"מ.

הרבה מחברי התימנים מודים בפה מלא, שהם כבר לא מכינים ג'חנון בבית. זו המון עבודה, הם טוענים. חבל מאוד, כי המתכון יחסית פשוט, והתוצאות שמות בכיס הקטן כל ג'חנון תעשייתי מוכן. לרידוד וקיפול הג'חנון אפשר להיעזר תחילה במערוך, אבל אחר כך צריך פשוט להפשיל שרוולים ולהשתמש בכפות הידיים למתיחה ולשימון של הבצק. כמובן שבתימן לא השתמשו במרגרינה. היא נכנסה למתכון בארץ בשנות הצנע ונשארה בו עד היום. בתימן היו משתמשים בסמנה – חמאה מומסת ומזוככת. כדאי אולי לנסות ולמצוא את הטעם המקורי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה:

אופן ההכנה

1

לשים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה 4-3 דקות לבצק גמיש וחלק. מכסים ומניחים לשעתיים בטמפ’ החדר.

2

מחלקים את הבצק לכ-16 כדורים במשקל כ-90 גרם כל אחד ובגודל כדור טניס.

3

משמנים בנדיבות משטח עבודה או תבנית ומגלגלים עליו את הכדורים כך שישומנו יפה מכל הצדדים. מניחים במרווחים, מכסים ומניחים לעוד כשעתיים.

4

מחממים תנור ל-120 מעלות.

5

מרדדים כל כדור במערוך ואחר כך ממשיכים למתוח ולשטח בידיים עד ליצירת עיגול בצק דק ככל האפשר, ממש שקוף. טובלים את היד במרגרינה/חמאה מומסת ומשמנים בנדיבות כל עלה בצק (בערך כף או כף וחצי לכל עלה).

6

מקפלים את החלק הימני של העיגול למרכז וגם את השמאלי כך שנוצר מלבן, ואז מגלגלים לרוחב לקבלת גליל. עורכים את הגלילים המוכנים בסיר בשכבות בצורת שתי וערב.

7

אופים כל הלילה (לפחות 12 שעות) ומגישים חמים עם סחוג ועגבנייה מגוררת.