מתכון

גלידה יוונית עם עוגיות חמאה

דצמבר 2019
5 דירוגים
גלידה יוונית של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
גלידה יוונית של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

זו הגלידה הכי קלה להכנה והיא לא דורשת מכשור מיוחד

 בעיניי לקיץ אין בלעדיות על הגלידה והיא נהדרת גם בחורף ובטח אצלנו. כמישהו שמחובר מאוד ליוון, קרצתי למטבח הזה עם התוספת של מי ההדרים והדבש.

לעוגיות חמאה של סבתא

2  תבניות אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגלידה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת במיקסר עם וו הקצפה לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים חלב מרוכז ומי הדרים וממשיכים בהקצפה לקרם אחיד ויציב (היזהרו מהקצפת יתר).

2

מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים פנימה את התערובת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה ל־4־5 שעות עד שהגלידה יציבה.

3

מסדרים את הגלידה בצלחת הגשה, מזלפים מעליה בנדיבות דבש, מפוררים עוגיות חמאה ומפזרים תותים חצויים.