מתכון

גלידוניות פרוזן יוגורט עם גנאש שוקולד לבן

דצמבר 2018
3 דירוגים
"גלידוניות" פרוזן יוגורט עם גנאש שוקולד של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
"גלידוניות" פרוזן יוגורט עם גנאש שוקולד של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

כמו הגלידוניות של פעם אבל בגרסה יותר בריאה, הודות לשימוש ב-50% יוגורט ולא רק בשמנת

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

כדאי להשתמש בתבניות סיליקון שמקילות מאוד על חילוץ הגלידוניות.

לגנאש שוקולד לבן

כדאי להשתמש בתבניות סיליקון שמקילות מאוד על חילוץ הגלידוניות.

לגנאש שוקולד לבן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערת בלנדר את פירות היער עם סוכר או דבש וטוחנים למחית חלקה.

2

מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב, ומערבבים פנימה את היוגורט היווני ואת מחית הפירות לתערובת אחידה. טועמים, וממתיקים אם יש צורך.

3

בעזרת כפית או שק זילוף ממלאים את השקעים בתבנית קרח בתערובת ומעבירים למקפיא למשך 5 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).

לגנאש שוקולד לבן

4

שוברים את השוקולד לפיסות ומכניסים לקערה. מחממים את השמנת בסיר קטן, וכשהיא על סף רתיחה מסירים מהאש.

5

יוצקים את השמנת על השוקולד להמסה ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מוסיפים קמצוץ מלח.

6

כשהתערובת מצטננת ומגיעה לטמפרטורת החדר מוציאים את התבניות מהמקפיא, ומניחים על צלחת או רשת. מזלפים מהגנאש בעזרת כפית הלוך ושוב על הגלידוניות.

7

מחזירים למקפיא להתייצבות. מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא ומפרידים בין השכבות עם ניירות אפייה.