מתכון

גספצ'ו סגול

הוא מזכיר במראהו בורשט, אבל למעשה מדובר בגספצ'ו קייצי קליל ומרענן שמקבל את צבעו בזכות כרוב סגול

905 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גספצ'ו סגול של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
גספצ'ו סגול של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

כלים: מסחטת מיצים לירקות קשים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

תוספות

אופן ההכנה

1

במסחטת מיצים לירקות קשים סוחטים את הכרוב הסגול למיץ. מעבירים את המיץ לבלנדר, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים, תוך הוספת שמן זית בזילוף אטי. מתבלים במלח ובפלפל.

תוספות

2

חולטים את האספרגוס במים רותחים. קולים את החציל בתנור או מעל להבה פתוחה, ומוציאים את בשר החציל.

להגשה

3

יוצקים את הגספצ'ו לקערה, מוסיפים את התוספות ומערבבים.