מתכון

גפילטע פיש נורדי

2 דירוגים
גפילטע פיש נורדי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
גפילטע פיש נורדי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

שילוב של מזרח וצפון אירופה, כאשר הסלמון מחליף את הקרפיון המסורתי

קציצות הדגים מוגשות עם רוטב סמיך, מתוק ומתובל של סלק. ניתן להכין יומיים מראש. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק סלק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים גפילטע פיש

1

מחממים תנור ל־160 מעלות. מעבירים את כל החומרים למעט השמיר למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. אם המחית גרגירית מדי, מוסיפים מעט (כ־1/3 כוס) מים קרים. מעבירים לקערה, מוסיפים שמיר, מערבבים ומתקנים טעמים. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, קורצים מהמסה קציצות במשקל של כ־80 גרם האחת ומניחים בתבנית. יוצקים לתבנית כוס מים קרים, מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור. אופים 20 דקות. מוציאים ומניחים בצד לקירור.

מכינים מרק סלק

2

טוחנים במעבד מזון סלק, גזר, בצל, שום ושמיר. מעבירים לסיר גדול עם מים. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה מעל להבה גדולה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה.

3

מסירים מהאש, מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל חם. בקערה קטנה, מערבבים ג'לטין עם 4 כפות מים קרים ומניחים בצד לרבע שעה עד שנוצר גוש אפור. מוסיפים את הגוש לנוזל החם המסונן ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזל על הקציצות ומעבירים לקירור לארבע שעות לפחות. מגישים קר.