מתכון

גראטן תפוחי אדמה, בטטה ושורש סלרי

משתמשים בכמות נוזלים גדולה, שמגיעה ממש לגובה הירקות. כאן נוספו גם ירקות שורש אחרים

נובמבר 2021
גראטן תפוחי אדמה, בטטה ושורש סלרי.  צילום: Shutterstock
גראטן תפוחי אדמה, בטטה ושורש סלרי. צילום: Shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משפשפים תבנית בחצי שן שום ומשמנים בחמאה.

2

מביאים חלב ושמנת לרתיחה בסיר. מתבלים באגוז מוסקט מגורר.

3

מסדרים פרוסות תפו"א, בטטה וסלרי בתבנית. מתבלים כל שכבה במלח ופלפל ומעט תימין. יוצקים מעל את תערובת החלב והשמנת עד גובה הירקות בלבד ומכסים ברדיד אלומיניום משומן.

4

אופים כ-45 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-30 דקות עד הזהבה.

5

משהים כ-10 דקות להתייצבות ומגישים.

גיוונים:
• ממירים את הבטטה או את הסלרי בפרוסות ארטישוק ירושלמי קלוף או בסלק.
• מפזרים בין השכבות ומלמעלה פירורי לחם (אפשר פירורים מתובלים בשמן זית, שום ופטרוזיליה).

באותה שיטה מכינים
גראטן ירקות וגרוייר — מוסיפים לירקות 1/4 כוס עירית קצוצה, ובין השכבות מפזרים 150 גרם גבינת גרוייר מגוררת (אפשר גם אדם או גאודה או סנט מור).