החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות. משפשפים תבנית בחצי שן שום ומשמנים בחמאה.
2
מביאים חלב ושמנת לרתיחה בסיר. מתבלים באגוז מוסקט מגורר.
3
מסדרים פרוסות תפו"א, בטטה וסלרי בתבנית. מתבלים כל שכבה במלח ופלפל ומעט תימין. יוצקים מעל את תערובת החלב והשמנת עד גובה הירקות בלבד ומכסים ברדיד אלומיניום משומן.
4
אופים כ-45 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-30 דקות עד הזהבה.
5
משהים כ-10 דקות להתייצבות ומגישים.
גיוונים:
• ממירים את הבטטה או את הסלרי בפרוסות ארטישוק ירושלמי קלוף או בסלק.
• מפזרים בין השכבות ומלמעלה פירורי לחם (אפשר פירורים מתובלים בשמן זית, שום ופטרוזיליה).
באותה שיטה מכינים
גראטן ירקות וגרוייר — מוסיפים לירקות 1/4 כוס עירית קצוצה, ובין השכבות מפזרים 150 גרם גבינת גרוייר מגוררת (אפשר גם אדם או גאודה או סנט מור).