מתכון

גרנולה עם כוסמת, קפה והל

ינואר 2020
1 דירוגים
גרנולה עם כוסמת, קפה והל של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גרנולה עם כוסמת, קפה והל של רינת צדוק. צילום: שני בריל

את הגרנולה הזאת מכינים מכוסמת ירוקה, והקפה מעניק לגרנולה טעם וארומה מעניינים

אני מעדיפה להנביט את הכוסמת הירוקה לפני הקלייה – ההנבטה מעשירה את הגרנולה בערכים תזונתיים אבל גם מאריכה את זמן ההכנה, ולכן אפשר לוותר עליה (הטעם לא מושפע מכך).

שימו לב אם מנביטים את הכוסמת זמן ההכנה הוא 8 שעות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים ומסננים את הכוסמת. מכסים את המסננת במגבת לחה ומשהים את הכוסמת במסננת כ־4 שעות עד שרואים נבטים קטנים.

2

מחממים תנור ל־150 מעלות.

3

מערבבים אספרסו, שמן זית, קקאו, מייפל, הל, וניל וטחינה בקערה רחבה לתערובת חלקה.

4

מערבבים כוסמת מסוננת עם שיבולת שועל, שקדים, קשיו, שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ופקאן, יוצקים את תערובת הטחינה מעל ומערבבים. משטחים את התערובת בשתי תבניות ואופים כ־40 דקות. מערבבים כל 10־12 דקות כדי שהגרנולה תיקלה בצורה אחידה. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כחודש. אם הגרנולה מאבדת פריכות אפשר לקלות אותה כ־10 דקות בתנור שחומם ל־150 מעלות.