מתכון

דגים מעושנים באורז ועלי תה

דגים מעושנים באורז ועלי תה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
דגים מעושנים באורז ועלי תה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

טכניקת עישון בווק שידועה מהמטבח הסיני, וזו הזדמנות נהדרת לעשות את זה מחוץ לבית בגלל כמות העשן

אם מכינים בבית כדאי מאוד לפתוח את כל החלונות. בשיטה זו קודם מאדים את הדג ואז מעשנים אותו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת עישון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מאדים את הדגים

1

מערבבים שמן זית עם תבלינים ומושחים את הדגים בתערובת. מניחים בסלסילת אידוי מעל מים רותחים ומאדים עד שבשר הדגים מלבין - 10־12 דקות לדג קטן או 12־15 לדג גדול יותר. מוציאים מהסלסילה.

מעשנים את הדגים

2

מערבבים את מרכיבי תערובת העישון. מניחים נייר אפייה מקומט על ווק ומעליו מפזרים את תערובת העישון. מניחים מעל האש וכשהתערובת מעלה עשן מניחים מעל רשת ועליה את הדגים המאודים. מכסים ונותנים לדגים לספוג את כל העשן 10־15 דקות.