מתכון

דג במיסו

דצמבר 2015
דג במיסו. צילום: אילון פז | סגנון: אוריה גבע
דג במיסו. צילום: אילון פז | סגנון: אוריה גבע

אפשר להשתמש בתרד, במנגולד או בכל ירוק שאוהב בישול קצר וכל פטרייה אסיאתית כמו אנוקי או שימג’י

המטבח היפני הביתי שונה מאוד מזה של המסעדות היפניות. אין בו סושי ואין להטוטי דגים, אלא אוכל צנוע ובריא, שמצליח להיות גם אלגנטי וטעים להפליא. אוריה גבע מביאה את הטעמים של הבית היפני למטבח הישראלי.
מכינים רוטב מיסו לבן ומבשלים בו פילטים של דגים לבנים וירקות ירוקים. במקום באק צ’וי אפשר להשתמש בתרד, במנגולד או בכל ירוק שאוהב בישול קצר וכל פטרייה אסיאתית כמו אנוקי או שימג’י.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה סאקה, סויה, מירין, אבקת סוכר, שום וג’ינג’ר במחבת רחבה ומערבבים.

2

מוסיפים מיסו ופטריות, מחזירים לרתיחה עדינה ומוסיפים את הדג. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 15-10 דקות עד שהדג מוכן במרכזו. לקראת תום הבישול מוסיפים עלי באק צ’וי או תרד.

3

מגישים על אורז מאודה.