מתכון

דג בנייר אפייה עם פורצ’יני ויין לבן

דג בנייר אפייה עם פורצ’יני ויין לבן של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)
דג בנייר אפייה עם פורצ’יני ויין לבן של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)

גרסה מוצלחת במיוחד לדג מאודה במעטפת. הפעם בתגבור פטריות פורצ’יני

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים פורצ’יני במים חמים 15 דקות לריכוך. מסננים ושומרים את המים ללא משקעים של חול.

2

מחממים תנור ל 200 מעלות.

3

מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומניחים כל אחד על יריעת נייר אפייה. מזלפים יין ומעט ממי ההשריה של הפורצ’יני ומניחים על הדג חמאה, שום, תימין, פורצ’יני ולימון.

4

מקפלים את הנייר ליצירת מעטפה אטומה (אפשר להדק בעזרת שדכן). עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר — רק קחו בחשבון שהדג יתחיל להתבשל במרינדה.

5

מניחים את המעטפות בתבנית.

6

אופים 15 דקות. במהלך האפייה המעטפות מתמלאות אדים ותופחות, וזה תורם לאפקט האידוי.

7

מגישים את הדגים בתוך המעטפת.


גיוונים
• ממירים את היין הלבן בוורמוט.
• ממירים את התימין בעשב תיבול אחר, למשל מרווה, בזיליקום או אורגנו.