מתכון

דג ברוטב עגבניות ושומר

גרסה עדינה ואלגנטית לחריימה, שמכינים מרוטב עגבניות על בסיס ציר דגים

3,103 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
דג ברוטב עגבניות ושומר של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
דג ברוטב עגבניות ושומר של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

כך מכינים ציר דגים זריז

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מזהיבים בצל, שום ושומר בסיר רחב עם שמן זית על להבה בינונית-נמוכה עד שהירקות שקופים.

2

מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מערבבים היטב ומבשלים 5-3 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים ציר ומבשלים על סף רתיחה 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

בסמוך להגשה מבשלים את הדג:

3

ממליחים קלות את נתחי הדג ומוסיפים בזהירות לרוטב המבעבע. יוצקים עליהם מהרוטב שבסיר, מכסים ומבשלים כ 5 דקות. מכבים את הלהבה, משהים 10-5 דקות בסיר מכוסהומגישים.