מתכון

דג ברוטב עגבניות ושומר

גרסה עדינה ואלגנטית לחריימה, שמכינים מרוטב עגבניות על בסיס ציר דגים

אוקטובר 2021
דג ברוטב עגבניות ושומר של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
דג ברוטב עגבניות ושומר של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

כך מכינים ציר דגים זריז

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מזהיבים בצל, שום ושומר בסיר רחב עם שמן זית על להבה בינונית-נמוכה עד שהירקות שקופים.

2

מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מערבבים היטב ומבשלים 5-3 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים ציר ומבשלים על סף רתיחה 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

בסמוך להגשה מבשלים את הדג:

3

ממליחים קלות את נתחי הדג ומוסיפים בזהירות לרוטב המבעבע. יוצקים עליהם מהרוטב שבסיר, מכסים ומבשלים כ 5 דקות. מכבים את הלהבה, משהים 10-5 דקות בסיר מכוסהומגישים.